כי כל שף חייב להיות אמן – אודות

לאלו שעדיין לא מכירים, נעים מאוד, שמי לייזה תובל. אני יזמית בתחום האפייה, מלמדת בסטודיו מתוקתק ומקצועי ומעבירה סדנאות אפייה ברמה הגבוהה ביותר.

הגילוי שהוביל אותי לתחום
תמיד התעניינתי באפייה והבטתי בהערצה על אימי שהכינה מאפים ובישולים מעשה ידי אומן, אך לא האמנתי שאהבה לאכול יכולה להביא פרנסה. התכנית המקורית שלי הייתה ללכת וללמוד משפטים. רק לאחר תאונת דרכים, כאשר השקפת חיי השתנתה, החלטתי שהחיים קצרים מדי בכדי לעסוק בתחום שאינו חלק מליבי, והתחלתי לגמוע את כל הקשור אל תחום האפייה במהירות ובהתרגשות. נכון להיום אני למעלה מ-10 שנים בתחום.

ההבנה שלי את התחום
לאחר לימודים אוטודידקטיים בתחום האפייה וסיום קורס הסמכה של שף קונדיטור באחד מבתי הספר המוכרים בארץ, ידעתי שמצאתי את המקום שלי. כאשר, אנשים בקהילה שלי החלו לבקש ממני לפתוח סדנאות בתחום, הבנתי שהייעוד האמיתי שלי הוא לא רק ליצור בתחום, אלא גם ללמד אחרים את רזי האפייה.

אתם והסדנאות שלי
נכון להיום אני חיה את התחום. מלמדת את התחום, חוקרת את התחום ומרגישה כמו דג במים. התשוקה שלי גילתה לי את עולם האפייה ואני מגלה לתלמידי את הבסיס ואת הפינות הנסתרות של עולם זה. אני מאכילה את הסקרנות של תלמידיי, מלמדת אותם איך לתת דרור ליצירתיות שלהם, תומכת ברעיונות שלהם ומלמדת אותם לא לפחד מהאמן שבהם. התשוקה שבי לאפייה והתחדשות בתחום, הופכת להיות התשוקה שלהם.

אז נעים מאוד.. האמן שבי
אצלי, קרם זה לא משהו שמורחים רק על עור יבש וצילינדר לא חובשים רק על הראש.
עוסקת בתחום האפייה והקונדיטוריה למעלה מ-10 שנים והולכת לישון מאושרת עם בצק בין האצבעות ומתכונים בראש.
מאמינה שאמן אפייה הוא יוצר שמצליח להתחדש ולחדש מדי יום ביומו ובסטודיו שלי בגבעת שמואל אני מוכיחה זאת וחולקת את הידע, היישום והחוויה החושית של האפייה עם תלמידיי.

הסטודיו לאפייה
הסטודיו שלי מחייה את עצמו מחדש עם כל סטודנט שנכנס אליו. לכל אחד מתלמידיי יש עמדת עבודה אישית המאובזרת במיקסר, אינדוקציה, חומרי גלם וכל הציוד הנדרש. אני מלמדת אך ורק בקבוצות קטנות של עד 6 תלמידים וזאת על מנת ללוות באופן אישי ולהדגים לכל אחד מתלמידיי.

לסיכום.. כדאי לדעת עלי
את מה שאני מעבירה למשתתפים בסדנאות למדתי בעצמי. מאז ומתמיד אני עוקבת אחרי טרנדים ומשפרת אותם, יעידו דורות של אופות מובילות, עשרות אלפי העוקבים שלי והכתבות בעיתונים ובטלוויזיה. אני ממציאה לבד את כל המתכונים שלי, גם את אלה הנלמדים בסדנא, ומביאה ניחוח בינלאומי ייחודי.
הסדנאות שלי נפתחו כתוצאה ממקום של ביקוש והמשיכו ממקום של אהבה, מצוינות והיכולת שלי ללמוד טרנדים עולמיים בתחום ולקחת אותם לעולמות חדשים בתחום האפייה.

אני מאמינה גדולה באמנות האפייה ובהעברת התשוקה לאפייה לכל מי שאיתי.
עוגיות, עוגות, מאפים מלוחים ודקורציות הם רק תחילת הדרך..
בואו והצטרפו אלי לתשוקת האפייה, כי אפייה היא אמנות – גם בטעם וגם במראה

שלכם, לייזה