מאמרים

סדנת שמרים

By 12/04/2018 מאי 21st, 2019 No Comments

אם חיפשתם סדנת שמרים, הגעתם למקום הנכון! כולנו אוהבים בצק שמרים… אין על ריח של בצק שמרים. ממלא את כל הבית, מגרה את בלוטות הרוק. יש משהו בבצק שמרים שהוא מרחיק אנשים מלנסות אותו. לא פעם שאלו אותי האם קמח תופח הוא קמח לשמרים… היום אפשר להשיג בקלות קמחי שמרים, לטובת מי ששואל את עצמו שוב ושוב – אז כמה שמרים, וכמה מים, וכן או לא ביצים והאם חייבים חלב או שאפשר גם מים פושרים. אלא שעל קמחי השמרים שמוכרים בכל סופר אפשר כבר לראות שיש חברה שכתבה "טעים גם למחרת". עד כדי כך הבצקים הם אינסטנט, חייבים לאכול את העוגות או הפיצות והפוקאצות מהר, כי הקמח לא שורד והמאפה מתייבש.

סדנת שמרים של לייזה תובל

הסדנה שלי מיועדת לטובת מי שרוצה להתנסות ולהכין יותר מחלות לשבת. בסדנה נלמד להכין שני בצקים- בצק כרוך לעוגות קראנץ ובצק בריוש. גם עם המילויים, כמובן שנתפרע- שוקולד, קינמון ומלוחים, מהסדנאות שלי יוצאים בידים מלאות!

בדומה לדרך הלימוד בקורדון בלו, בית הספר הגבוה ללימודי הקולינריה, גם בסדנאות הבוטיק שלי אני קודם מדגימה, ואחר כך מתנסים. שלא בדומה לסדנאות אחרות בארץ, מספר המשתתפים קטן- שישה בלבד, לכל אחד אינדוקציה ומיקסר ומשטח עבודה רחב. כל המשתתפים מתנסים בכל השלבים ולא מחלקים משימות, תוצרים וטעמים שונים בין המשתתפים.

סדנת שמרים של לייזה תובל מחולקת לשני מפגשים. מאחר והכנת הבצק לוקחת שעות, וההמתנה לבצק מצוין לוקחת גם לילה שלם במקרה של הבריוש, המפגש הראשון מתרכז יותר בהכנת הבצק והמפגש השני במילויים ובאפיה. אם כי בשניהם יש גם וגם, ובעיקר הרבה התנסות.

בצק קראנץ נקרא גם בצק כרוך. יש בו פריכות, הוא מאריך ימים כי הוא שומני, והוא עשוי מכמה שכבות שכשלעצמן מתקפלות עם חמאה שוב ושוב. ההתנסות בהכנת הבצק אורכת כשלוש שעות. בסדנאות שלי לא תמצאו מרדדת אלא מערוכים ועבודה מאומצת הדורשת תשומת לב.

בצק הבריוש הוא בצק מדויק, קצת דביק, שמפתה להוסיף לו עוד "רק קצת" קמח. התוצאה אוורירית ומעניקה ניחוח צרפתי מדהים לכל ארוחה או קינוח שבה יוגש.

אני מקיימת סדנאות אפייה שונות, כאשר היחס האישי בסדנאות הבוטיק שלי מבטיח את הצלחת כל אחד ואחת מהמשתתפים, ואני מתחייבת שבתום שני מפגשים של סדנת שמרים, תדעו להכין את בצק השמרים הריחני, הטעים והמיוחד ביותר, ולהצדיק את העובדה שיצאתם זה עתה מבית ספר לקונדיטוריה.