Skip to main content

קייק פופס

מצרכים

35 קייק-פופסקייק פופס

500 גרם עוגה בחושה מכל סוג
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר / נוטלה
כף ברנדי / ליקר שהילדים אוהבים
לציפוי
200 שוקולד מריר + 2 כפות שמן
200 שוקולד חלב + כפות שמן
סוכריות בשלל צבעים
מקלות סוכרייה / מקל קינמון

אופן ההכנה

מביאים שמנת לרתיחה על הגז מכבים אש ומניחים את השוקולד ומחכים עד שנמס. (מצננים), בקערה מפוררים את הבחושה ומוסיפים בין כוס לכוס ורבע מהגנאש (תערובת השוקולד והשמנת) וזה לפי התחושה ביד, העוגה שפוררנו צריכה להגיע למרקם בצקי.
יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה. במיקרו ממיסים שוקולד מריר ומוסיפים 2 כפות שמן, טובלים מקל סוכרייה / מקל קינמון ומחדירים לכדורים ומעמידים אותם כלפי מטה על נייר אפייה. מקפיאים את הכדורים ללילה עד התייצבות ורק למחרת מתחילים לעצב אותם.
ממיסים את שוקולד החלב במיקרו בפולסים, עד שנמס ואז מערבבים לתוכו 2 כפות שמן. את שוקולד מריר שהשתמשנו בו יום קודם לטבילת המקלות, נחמם ונשתמש בו שוב לציפוי הקייק פופס. נטבול בשוקולד ולאחר מכן בסוכריות.
טיפ – עדיף לקנות קלקל ולהעמיד אותם לאחר טבילתם בשוקולד כדי שלא יאבדו את צורתם על נייר האפייה.

עוגיות מצוירות ברויאל אייסינג

מצרכים

לבצקעוגיות הלו קיטי

2 כוסות קמח
ביצה
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
כפית לימון
קורט מלח
כפית תמצית וניל

לציפוי רויאל אייסינג

מכחול
שקיות זילוף חד-פעמיות / בקבוקי זילוף
חלבון ביצה
250 גרם אבקת סוכר
רבע כפית חומץ
חצי כפית לימון
מים לפי הצורך
צבעי מאכל טבעיים (ג’ל)

אופן ההכנה

הכנת העוגיות
שמים חמאה ואבקת סוכר במיקסר / מעבד מזון ומתחילים לעבד במשך דקה, עוצרים ומוסיפים את שאר בחומרים ומעבדים ממש מעט עד שנוצר בצק אחיד שניפרד מהדפנות (יכול להיות שלא יתאחד אפשר לשים כפית מים וללוש מעט בידיים). עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים אותו מעט עם הידיים ומכניסים לקירור של לפחות שעתיים ורצוי גם לילה. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי חצי ס”מ וקורצים צורות או עם חותכנים או פשוט עם דמויות שהילדים ציירו בעצמם (שבלונות של מותגים) מניחים על הבצק ונעזרים בהורה דכי לחתוך את המסגרת של אותו ציור.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות 8-10 דקות עד שמזהיבות, מוציאים מהתנור ומצננים!

קישוט העוגיות
לוקחים קערה שמים חלבון, לימון, חומץ ומערבבים טוב, מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה עד שנוצרה מרקם סמיך, כמו של גבינת שמנת. בשלב זה מחלקים לקערות את הבלילה ושמים כמה טיפות של צבעים שונים בכל קערה! מערבבים טוב טוב עד שהבלילה נצבעת כולה. מעבירים את הבלילות לשקיות זילוף חד פעמיות וגוזרים חור קטן בקצה או לבקבוקים עם פיטמת זילוף (ניתן למצוא בחנויות המתמחות). ופשוט מתחילים לקשט את העוגיות בצבעים.
כמה דגשים
ברגע שצובעים צבע אחד צריך לחכות עד שמתייבש כדי להתחיל עם הצבע השני, כי אחרת הכול נמרח. למשל, אם רוצים לצייר ‘הלו קיטי’ צובעים בלבן ולאחר שמתייבש מתחילים עם העיניים, השפם וכן הלאה
השקיות זילוף או הבקבוקים צריכים להיות סגורים היטב! כי רויאל אייסינג מתייבש במהירות.
למי שמתעצל להכין את הרויאל אייסינג לבד ניתן למצוא בחנויות המתמחות צבעים מוכנים כבר לזילוף בתוף בקבוקהי זילוף, אופציה יקרה יותר אבל הרבה יותר פרקטית.

הקציצות עוף שלי

מצרכים

חצי קילו עוףקציצות עוף של לייזה תובל
2 גזרים מגורדים
2 קישואים קטנים מגורדים, לסחוט ממים
תפוח אדמה בינוני מגורד, לסחוט ממים
בצל גדול מגורד, לסחוט ממים
ביצה
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה פפריקה אדומה
כף וחצי שמן
כפית אבקת מרק עוף
2 כפות פירורי לחם / 2 פרוסות לחם לבן מושרות במים

אופן ההכנה

בקערה מניחים את הבשר טחון, ירקות, ביצה, תבלינים, פירורי לחם או את הלחם שהשרשנו במים, רק לסחוט לפני
לערבב טוב, ליצור קציצות ולטגן (טעימות ממש כמו לביבת ירק).
את הקציצות הנ”ל אפשר לטגן אאפשר לבשל ברוטב, אם רוצים להימנע מטיגון!
פשוט מכינים רוטב אדום ומבשלים…

קציצות דגים טעימות במיוחד

מצרכים

רבע קילו דג טונה (טחונה)
רבע קילו נסיכת הנילוס (טחונה)
כוס כוסברה קצוצה דק
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס שקדים טחונים
ביצה
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה כמון
כפית תבלין צ’ילי
כף שמן
לרוטב
4 כפות שמן
4 עגבניות מגורדות לרסק
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
6 שיני שום חתוכים גס
2 כפות מיץ לימון + 2 פלחים לימון פרוס
3 כפות רסק
כפית שטוחה סוכר
פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
כף פפריקה אדומה
כף פפריקה חריפה
כוס מים חמים
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כפית פלפל שחור
כוס כוסברה קצוצה
כפית כמון
כפית מלח

אופן ההכנה

יוצרים קציצות מניחים על צלחת נקייה, בסיר רחב ונמוך
מטגנים פלפל, גמבה ושום. לאחר 3 דקות טיגון מוסיפים עגבניות מגורדות ורסק עגבניות ונותנים לרסק להתבשל עם העגבניות לפחות עשרים דקות, על להבה נמוכה / בינונית.
מוסיפים מים, תבלינים, את הלימון והפלחים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות
הקציצות מוכנות!

תפוחי אדמה במיוחד לילדים

תפוחי אדמה לילדיםמצרכים

4-5 תפוחי אדמה
ספריי שמן / שמן זית
כפית שטוחה מלח גס
קורצנים של עוגיות (פרפר, פרח, לב…)
ליטר מים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.
פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 2 ס”מ ונותנים לילדים לקרוץ צורות.
מחממים מים בקומקום, מניחים את הצורות בתוך הקערה.
ממלאים מים עד כיסוי ומשרים עד להתקררות.
מסננים ומייבשים במגבת נייר טוב טוב.
מניחים על תבנית בשכבה אחת ומתיזים ספריי שמן או שמן זית עם מברשת.מפזרים מעל מלח ואופים 8 דקות, הופכים צד ושוב 8 דקות.
מוכן!!!

Whatsapp לחיוג מהיר