Skip to main content
האתגר בבצק שמרים

סדנת בצק שמרים 
הייחודיות בסדנה
למי מתאימה הסדנה
עם מה יוצאים מהסדנה
איך נרשמים לסדנת שמרים

סדנת שמרים: מה לומדים בקורס שמרים?

בצק שמרים, הרולס רויס של כל הבצקים כולם! יש שאומרים שהבצק הזה יכול לחבר משפחות, להחזיר אהבות ולרפא לב שבור. כן. עד כדי כך.

יש משהו מיוחד מאוד בריח של בצק השמרים. ניחוחות של בית. ריח שורשי משכר ואין זה פלא שהוא משתלט לנו על תת המודע ופשוט מושך אותנו אליו ישר מהניחריים, כמו במתוך סרט מצוייר.

האתגר בבצק שמרים

כמה פעמים טעמת בצק שמרים טוב באמת? הוא אולי טעים ומפנק ובעל ניחוח מגרה אבל כדי להגיע לדיוק המושלם מתכון לא יספיק אף פעם.

בצק שמרים זקוק ליחס מיוחד וכדי להגיע אתו לכדי שלמות צריך ללמוד אותו דרך הידיים, בייחוד כשמדובר בחלון זמנים מאוד מוגדר לעבודה עם בצק השמרים.

האתגרים המוכרים בהכנת בצק שמרים:

  • טפיחה לא מדויקת – פוגעת במרקם של המאפה, בצורתו ובטעמו ויכולה להיגרם מלישה לא נכונה, טמפרטורות מאתגרות, זמן טפיחה שאינו מתאים, זליגה מלוחות הזמנים של לישה-מנוחה ועוד.
  • החמצה של הבצק- מתרחשת כאשר לא מטפלים בו נכון
  • איזון טעמים- הבצק חייב להיות בול כדי שיוכל לארח בתוכו כל רוטב וכל מילוי, מתוק או מלוח. אם אנחנו לא מחזיקים ביד את המתכון הנכון ואין לנו את הטכניקה, יהיה לנו קשה להגיע לתוצאה המושלמת שרצינו.
אם נטפל בכל אלו- נגיע לבצק המושלם!
כן. גם אם אין לך שום ידע קודם בבצקים – קורס שמרים ימקסם את הידע שלך!

סדנת בצק שמרים – הסדנה שכל חובב/ת אפייה חייב/ת להכיר!

סדנת השמרים שאני מעבירה אצלי בסטודיו היא סדנה קצת אחרת. בניתי אותה מתוך אהבה עזה לשמרים ואהבה גדולה עוד יותר לאנשים שאוהבים שמרים ורוצים ליהנות מהוט-קוטור גם בבית!
בסדנת שמרים אנו מתרכזים ב- 2 בצקים: בצק בריוש ובצק קיפולי חמאה ואת שניהם נלמד בגירסה המתוקה והמלוחה.

סדנת שמרים במתכונת ייחודית

הסדנה הנה סדנה יוצאת דופן ויש לה יתרונות רבים שמאפשרת למשתתפים להפוך למאסטרים!!
הייחודיות בסדנה:
  • סדנה מעשית – חוויית הלימוד בסדנה עוברת דרך החושים. נוגעים ומרגישים בידיים, מתבוננים ומבינים עם העיניים, מריחים, טועמים. האזניים לעומת זאת סופגות את כל הידע התיאורטי שאנחנו צריכים לדעת (ואנחנו צריכים לדעת הכל).
  • קבוצות קטנות – הסדנה מתקיימת בסטודיו שלי בגבעת שמואל באווירה אינטימית ובקבוצות קטנות כדי שאוכל להגיע לכולם. היות והסדנה מעשית חשוב לי לעקוב אחר תנועות הידיים והעבודה האישית עם הבצק כדי שאוכל לתקן, לכוון ולהסביר בזמן אמת.
  • 2 מפגשים – מה שהופך את הסדנה הזו לסדנה מנצחת! 
    הדבר הכי חשוב הוא לעבוד עם הבצק שאנחנו הכנו, כדי להרגיש את התוצאה, להבין וללמוד.
    בעוד שבסדנאות רבות לומדים להכין בצק ומיד לאחר מכן עוברים לעבודה עם בצק שלא אנחנו הכנו (כדי לחסוך בזמן) בסדנה הזו כל אחד ואחת זוכים לחזור ולעבוד עם הבצק שהכינו בעצמם.
    זאת למעשה הסיבה שהסדנה הזו מורכבת מ- 2 מפגשים נפרדים, כל מפגש אורך 5 שעות.
    המפגש הראשון מוקדש כולו להכנת הבצקים על כל סודותיו ובמפגש השני נהפוך את הבצק למטעמים, נכין מילויים ונלמד באופן יסודי את כל שיטות העבודה עד לאפיה.
  • סוגי הבצקים המבוקשים ביותר – הסדנה מתמקדת בהכנת בצק בריוש צרפתי אורגינל!! ובצק קיפולי חמאה שעושה להתעלף פשוט.
  • מבחר סוגי מאפים – רוגלך, לחמניות בריוש, עוגיות, קינמונים, מאפה קראנץ' ועוד.
  • טכניקות עבודה – נלמד הכל!
    נבין שבצק בריוש איכותי זה ממש לא לזרוק הכל לתוך המיקסר, נתעמק באופן יסודי בבצק קיפולי חמאה ונדגיש כל כמה זמן מקפלים, נבין איך מרדדים, איך מקפלים נשים דגש חשוב על עובי ורוחב שיתנו את התוצאה הרצויה ובקיצור, איך יודעים שהבצק מוכן, כל כמה זמן מכניסים חמאה וכדומה.
  • מתוק ומלוח – נלמד להכין מילוי גבינות עשיר למאפים מלוחים, לצד סוגים מתוקים כמו: שוקולד, פרג  וקינמון. הלימוד בסדנה מאפשר ליצירתיים שבכם לספוג את הידע ולתרגם אותו בבית לעוד ועוד סוגי מילויים ככל העולה על רוחכם.
  • מתכונים – טוב איך לא? כל משתתף ומשתתפת יוצאים עם מתכונים כתובים ומדויקים ולא רק, בסוף הסדנה נפתחת קבוצה בה אשמח לענות על שאלות ולהשתתף בחוויות מהמטבח שלכם.
  • פרודוקטים מתקדמים בעמדות אישיות- לכל אחד ואחת עמדה אישית ובה כל מה שצריך כדי לעבוד. כל מה שאתם צריכים להביא אתכם זה רצון ואהבה לבצק ואנחנו מסודרים.
למי מתאימה הסדנה?
הסדנה מתאימה לכולם! אין צורך בשום ידע קודם!!
עם מה יוצאים מהסדנה?
התשובה היא: ידע מטורף! וכמובן- מגש מאפים שיגרום להרבה אנשים לחייך אליכם.
הסדנה כוללת בתוכה את כל הידע העיוני והנסיון המעשי שנדרש ובנוסף העובדה שכל משתתף ומשתתפת חוזרים לעבוד על הבצק שהכינו בעצמם משדרגת משמעותית את חוויית הלימוד!
איך נרשמים לסדנת שמרים?

או. שפה הכנתי לך הפתעה מתוקה. משאירה לך קופון סודי שמיועד לקוראי המאמר בלבד!

קוד הקופון יזכה אותך ב 10% הנחה להשתתפות בסדנה.

כל מה שצריך לעשות הוא ליצור קשר בוואצאפ או בטלפון ולשלוח לי את קוד הקופון: SWEET10

אם ברצונך לתאם מועד אחר עבורך או עבור קבוצה סגורה ניתן לפנות אליי גם דרך כפתור הוואצאפ, כאן למטה, או להתקשר: טלפון

מחכה לראותך בסדנה חוויה! הנאה מובטחת!
לייזה

בצק שמרים, הרולס רויס של כל הבצקים כולם! יש שאומרים שהבצק הזה יכול לחבר משפחות, להחזיר אהבות ולרפא לב שבור. כן. עד כדי כך.

יש משהו מיוחד מאוד בריח של בצק השמרים. ניחוחות של בית. ריח שורשי משכר ואין זה פלא שהוא משתלט לנו על תת המודע ופשוט מושך אותנו אליו ישר מהניחריים, כמו במתוך סרט מצוייר.

האתגר בבצק שמרים

כמה פעמים טעמת בצק שמרים טוב באמת? הוא אולי טעים ומפנק ובעל ניחוח מגרה אבל כדי להגיע לדיוק המושלם מתכון לא יספיק אף פעם.

בצק שמרים זקוק ליחס מיוחד וכדי להגיע אתו לכדי שלמות צריך ללמוד אותו דרך הידיים, בייחוד כשמדובר בחלון זמנים מאוד מוגדר לעבודה עם בצק השמרים.

האתגרים המוכרים בהכנת בצק שמרים:

  • טפיחה לא מדויקת – פוגעת במרקם של המאפה, בצורתו ובטעמו ויכולה להיגרם מלישה לא נכונה, טמפרטורות מאתגרות, זמן טפיחה שאינו מתאים, זליגה מלוחות הזמנים של לישה-מנוחה ועוד.
  • החמצה של הבצק- מתרחשת כאשר לא מטפלים בו נכון
  • איזון טעמים- הבצק חייב להיות בול כדי שיוכל לארח בתוכו כל רוטב וכל מילוי, מתוק או מלוח. אם אנחנו לא מחזיקים ביד את המתכון הנכון ואין לנו את הטכניקה, יהיה לנו קשה להגיע לתוצאה המושלמת שרצינו.
אם נטפל בכל אלו- נגיע לבצק המושלם!
כן. גם אם אין לך שום ידע קודם בבצקים!!

סדנת בצק שמרים – הסדנה שכל חובב/ת אפייה חייב/ת להכיר!

סדנת השמרים שאני מעבירה אצלי בסטודיו היא סדנה קצת אחרת. בניתי אותה מתוך אהבה עזה לשמרים ואהבה גדולה עוד יותר לאנשים שאוהבים שמרים ורוצים ליהנות מהוט-קוטור גם בבית!
בסדנת שמרים אנו מתרכזים ב- 2 בצקים: בצק בריוש ובצק קיפולי חמאה ואת שניהם נלמד בגירסה המתוקה והמלוחה.

סדנת שמרים במתכונת ייחודית

הסדנה הנה סדנה יוצאת דופן ויש לה יתרונות רבים שמאפשרת למשתתפים להפוך למאסטרים!!
הייחודיות בסדנה:
  • סדנה מעשית – חוויית הלימוד בסדנה עוברת דרך החושים. נוגעים ומרגישים בידיים, מתבוננים ומבינים עם העיניים, מריחים, טועמים. האזניים לעומת זאת סופגות את כל הידע התיאורטי שאנחנו צריכים לדעת (ואנחנו צריכים לדעת הכל).
  • קבוצות קטנות – הסדנה מתקיימת בסטודיו שלי בגבעת שמואל באווירה אינטימית ובקבוצות קטנות כדי שאוכל להגיע לכולם. היות והסדנה מעשית חשוב לי לעקוב אחר תנועות הידיים והעבודה האישית עם הבצק כדי שאוכל לתקן, לכוון ולהסביר בזמן אמת.
  • 2 מפגשים – מה שהופך את הסדנה הזו לסדנה מנצחת! 
    הדבר הכי חשוב הוא לעבוד עם הבצק שאנחנו הכנו, כדי להרגיש את התוצאה, להבין וללמוד.
    בעוד שבסדנאות רבות לומדים להכין בצק ומיד לאחר מכן עוברים לעבודה עם בצק שלא אנחנו הכנו (כדי לחסוך בזמן) בסדנה הזו כל אחד ואחת זוכים לחזור ולעבוד עם הבצק שהכינו בעצמם.
    זאת למעשה הסיבה שהסדנה הזו מורכבת מ- 2 מפגשים נפרדים, כל מפגש אורך 5 שעות.
    המפגש הראשון מוקדש כולו להכנת הבצקים על כל סודותיו ובמפגש השני נהפוך את הבצק למטעמים, נכין מילויים ונלמד באופן יסודי את כל שיטות העבודה עד לאפיה.
  • סוגי הבצקים המבוקשים ביותר – הסדנה מתמקדת בהכנת בצק בריוש צרפתי אורגינל!! ובצק קיפולי חמאה שעושה להתעלף פשוט.
  • מבחר סוגי מאפים – רוגלך, לחמניות בריוש, עוגיות, קינמונים, מאפה קראנץ' ועוד.
  • טכניקות עבודה – נלמד הכל!
    נבין שבצק בריוש איכותי זה ממש לא לזרוק הכל לתוך המיקסר, נתעמק באופן יסודי בבצק קיפולי חמאה ונדגיש כל כמה זמן מקפלים, נבין איך מרדדים, איך מקפלים נשים דגש חשוב על עובי ורוחב שיתנו את התוצאה הרצויה ובקיצור, איך יודעים שהבצק מוכן, כל כמה זמן מכניסים חמאה וכדומה.
  • מתוק ומלוח – נלמד להכין מילוי גבינות עשיר למאפים מלוחים, לצד סוגים מתוקים כמו: שוקולד, פרג  וקינמון. הלימוד בסדנה מאפשר ליצירתיים שבכם לספוג את הידע ולתרגם אותו בבית לעוד ועוד סוגי מילויים ככל העולה על רוחכם.
  • מתכונים – טוב איך לא? כל משתתף ומשתתפת יוצאים עם מתכונים כתובים ומדויקים ולא רק, בסוף הסדנה נפתחת קבוצה בה אשמח לענות על שאלות ולהשתתף בחוויות מהמטבח שלכם.
  • פרודוקטים מתקדמים בעמדות אישיות- לכל אחד ואחת עמדה אישית ובה כל מה שצריך כדי לעבוד. כל מה שאתם צריכים להביא אתכם זה רצון ואהבה לבצק ואנחנו מסודרים.
למי מתאימה סדנת אפייה שמרים?
הסדנה מתאימה לכולם! אין צורך בשום ידע קודם!!
עם מה יוצאים מסדנת אפייה שמרים?
התשובה היא: ידע מטורף! וכמובן- מגש מאפים שיגרום להרבה אנשים לחייך אליכם.
הסדנה כוללת בתוכה את כל הידע העיוני והנסיון המעשי שנדרש ובנוסף העובדה שכל משתתף ומשתתפת חוזרים לעבוד על הבצק שהכינו בעצמם משדרגת משמעותית את חוויית הלימוד!
איך נרשמים לסדנת שמרים?

או. שפה הכנתי לך הפתעה מתוקה. משאירה לך קופון סודי שמיועד לקוראי המאמר בלבד!

קוד הקופון יזכה אותך ב 10% הנחה להשתתפות בסדנה.

כל מה שצריך לעשות הוא ליצור קשר בוואצאפ או בטלפון ולשלוח לי את קוד הקופון: SWEET10

אם ברצונך לתאם מועד אחר עבורך או עבור קבוצה סגורה ניתן לפנות אליי גם דרך כפתור הוואצאפ, כאן למטה, או להתקשר: טלפון

מחכה לראותך בסדנה חוויה! הנאה מובטחת!
לייזה
Whatsapp לחיוג מהיר